Wedstrijdverslagen Hoofdklasse

1e competitiedag Hoofdklasse/Overgangsklasse.

Zaterdag 30 september is de competitie voor de Hoofdklasse en Overgangsklasse gestart. Ons 1e team komt uit in de Hoofdklasse en mocht voor de 1e dag afreizen naar Stadskanaal, Groningen. Er stonden 2 wedstrijden deze dag op het programma. Onze 1e wedstrijd was om 13.00 en onze tweede om 16.00.

Om 12.00 uur waren we aanwezig in Stadskanaal en konden we ons rustig voorbereiden op de 1e wedstrijd. Na het wisselen van de stoelen en de voorbespreking startte om 13.00 uur onze 1e wedstrijd tegen de Pont E1. We besloten om te gaan spelen met Niek, Ilse, Cathry, Jules en Dennis. We begonnen met het spelen in de ruit. Helaas kwamen we al gauw 1-0 achter en kon de Pont de voorsprong uitbouwen naar 4-0. We besloten om met meer druk te gaan spelen en konden toen de 4-1 maken.

In de rust besloten we om te blijven spelen met meer druk en kwam Cyrill het veld in voor Ilse. Doordat we met meer druk speelde konden we nog een paar doelpunten bij maken, maar gaven we de Pont E1 ook meer ruimte, waardoor hun makkelijker konden scoren. In de 2e helft kwam Jordi het veld nog in voor Cathry. Dit waren zijn eerste minuten in de competitie als speler van het eerste team. Helaas hebben we deze wedstrijd verloren met 7-4.

Om 16.00 uur stond onze 2e wedstrijd op het programma tegen de Black Scorpions E1. De Black Scorpions zijn dit jaar gepromoveerd naar de Hoofdklasse. We begonnen deze wedstrijd met Niek, Cyrill, Jordi, Jules en Dennis. We gingen nu vanaf het begin aan meer afjagen op de bal en dit had direct effect. In de loop van de 1e helft werden Jordi en Jules gewisseld voor Cathry en Ilse. We kwamen op een goede voorsprong en gingen met een goed gevoel de rust in. In de tweede helft bleven we druk op de bal geven. Cyrill en Dennis wisselde voor Maik en Jules. Helaas verslapte onze aandacht even en kregen we 2 tegen doelpunten. Jordi wisselde nog met Cathry. Hierna hebben de wedstrijd met goed uit kunnen spelen en hebben we de wedstrijd gewonnen met 17-2.

Op 18 november spelen wij de 2e competitiedag in het IndoorSportcentrum in Eindhoven. We spelen dan om 12.00, 14.00 en 16.00 uur. Heb je zin om te komen kijken, dan ben je van harte welkom.

GP Bulls E1

2e competitiedag Hoofdklasse/Overgangsklasse.

Zaterdag 18 november stond de tweede competitiedag in de hoofdklasse op het programma. Deze dag vond plaats in Eindhoven. Met drie wedstrijden op het programma had het eerste team een zware dag voor de boeg.

Om 12:00 startte de eerste wedstrijd tegen Upward E1. We kozen voor een tactiek waarbij we de tegenstander probeerden op te jagen. Dit resulteerde in een goed en scherp begin van de wedstrijd waarbij we al snel op een 2-0 voorsprong kwamen. Richting het einde van de eerste helft verloren we de grip op de wedstrijd. De tegenstander leek een antwoord te hebben gevonden op onze tactiek met twee tegendoelpunten tot gevolg. Hierdoor gingen we met een 2-2 stand de rust in. Tijdens de rust hebben we de defensieve afspraken verder aangescherpt om de controle over de wedstrijd te herpakken. Na een gelijk opgaand begin van de tweede helft, herpakten we de grip op de wedstrijd. In de laatste 15 minuten werd de overwinning veiliggesteld. We hebben deze wedstrijd uiteindelijk met 7-4 gewonnen.

Om 14:00 stond de tweede wedstrijd tegen E-team Emmen op het programma. Aan het begin van de wedstrijd liepen we tegen een 0-1 achterstand aan. Na deze wake up-call begonnen we beter te hockeyen. Dit resulteerde in een paar mooie goals met een 3-1 voorsprong tot gevolg. Met deze stand leken we de rust te kunnen halen, maar vlak voor rust scoorde de tegenstander de 3-2. Na rust kregen we al snel te maken met een probleem. De sportrolstoel van Jules van der Heijden begaf het waardoor we genoodzaakt waren om onze tactiek te wijzigen. We kregen het gevoel dat we de overwinning niet cadeau gingen krijgen. Dit gevoel werd bevestigd aangezien de tegenstander de 3-3 scoorde. In het restant van de wedstrijd hebben we ons naar een 6-3 overwinning geknokt. Het mooie van deze overwinning was dat we de moeilijke situatie als een hecht team hebben opgelost.

Om 16:00 startte de derde en laatste wedstrijd tegen Gidos Screamers. De sportstoel van Jules van der Heijden was weer gerepareerd en dus konden we deze wedstrijd weer op volle sterkte beginnen. In deze wedstrijd ging het van begin af aan erg gelijk op. We hadden moeite om de voorsprong uit te breiden naar meer dan 1 doelpunt. Dit had vooral te maken met het feit dat we geen goed antwoord hadden op de tactiek van de tegenstander. Ook lukte het ons niet om vanuit de counter toe te slaan. Dit was niet het enige probleem. In de loop van de tweede helft begaf de sportrolstoel van Jules van der Heijden het opnieuw. En tot overmaat van ramp werkte daarna de sportrolstoel van Dennis van den Boomen niet naar behoren vanwege een lege accu. Het lukte ons niet om de overwinning binnen te slepen. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een 6-6 gelijkspel. Voor ons was dit een teleurstellend resultaat. Niet alleen omdat we graag 9 punten hadden behaald op onze eigen toernooi-dag in Eindhoven, maar ook omdat de nummer 1 (de Pont E1) ook gelijkspeelde. Door het gelijke spel blijft het verschil tussen ons en de Pont E1 3 punten.

Op 16 december speelt het eerste team de derde competitiedag in Sportcentrum Jeugdland in Ulvenhout. We spelen dan om 12:00 en 15:00 uur. Mocht je zin hebben om te komen kijken dan ben je van harte welkom.

GP Bulls E1

3e competitiedag Hoofdklasse/Overgangsklasse.

Zaterdag 16 December stond de derde competitiedag in de hoofdklasse op het programma. Deze dag vond plaats in Ulvenhout. Met twee wedstrijden op het programma tegen de nummer een en nummer zes.

Onze eerste wedstrijd starte om 12:00 uur tegen de Pont E1. We begonnen natuurlijk met een van de sterkste opstellingen, een nieuwe tactiek en we waren vooral scherp en gefocust. Dat lieten we in de beginfase ook zien, kwamen snel op 1-0 voorsprong, we konden het nu proberen uit te bouwen en rustig naar gaten en ruimtes zoeken. Wat uiteindelijk in de laatste fase van de eerste helft voor de 2-0, 3-0 en zelfs de 4-0 zorgde

In de rust besloten we om te blijven spelen met de dezelfde tactiek en opstelling. De tegenstander moest na rust proberen terug te komen en had na het fluitsignaal meteen een kans, maar Niek stond goed opgesteld in zijn doel. Daarna konden we nog steeds goed onder druk uitspelen. Met wat kansen als gevolg. Op ongeveer de helft van de tweede helft werd het een beetje rommelig. waardoor de wedstrijd een beetje beiden kanten op ging. Zij scoorde nog wel twee keer, maar echt dichtbij de aansluitingstreffer of gelijkmaker zijn ze niet gekomen. Gelukkig hadden we deze wedstrijd gewonnen met 2-5. waardoor we 3 punten van de concurrent hadden.

Onze tweede wedstrijd starte om 15:00 uur tegen de Black Scorpions. Begonnen met een andere opstelling en de tactiek voor deze wedstrijd was om druk te zetten op de tegenstander en om zo snel mogelijk de bal te krijgen. In de beginfase ging dat ook prima met een paar opeen volgende goals. Daarna werd het lastiger omdat de tegenstander zich meer ging ingraven, de ruimtes werden kleiner, maar dat hield ons er niet van om nog meer goals te maken. De ruststand 1-7.

Na de rust gingen we ook weer verder met dezelfde tactiek, want het doelsaldo kan misschien belangrijk worden. In zekere zin ging het minder dan de eerste helft, wij kregen nog steeds wel kansen en scoorde ook wel uit sommige, maar de tegenstander kreeg af en toe wel wat meer kansen om te scoren. Ook al deden ze dat bijna niet, op een keer na, onze speler Jules werd vastgezet achter de goal en omdat wij de bal hierna verloren konden zij in snelle counter scoren. In de laatste fase van de tweede helft deden wij nog wissel van 3 spelers tegelijk en hebben de wedstrijd rustig uitgespeeld. Met stand 2-13 hebben we deze wedstrijd gewonnen, waardoor weer 3 punten te pakken hadden.

Onze volgende competitiedag vind plaats op 20 januari in Goes.

GP Bulls E1

6e competitiedag Hoofdklasse/Overgangsklasse.

Zaterdag 14 april stond de 6e competitiedag op het programma. Deze dag vond in Roermond plaats. Er moesten twee wedstrijden worden gespeeld. Het kampioenschap kon vandaag gewonnen worden indien zes punten werden behaald.

De eerste wedstrijd was tegen de Pont E1. De tactiek was om druk op de tegenstander te zetten en dat pakte goed uit. We kwamen snel op een 2-0 voorsprong. Ondanks dat we de overhand hielden kwam de Pont terug tot 2-1. Dit was tevens de ruststand.

De tweede helft werd sterk gestart en de voorsprong liep uit naar 5-2. Door goed positiespel bleef het veldoverwicht behouden. Door enkele onnodige fouten kon de Pont echter terugkomen tot 5-4. Met nog een paar minuten te spelen ging de Pont meer druk zetten. De verdediging bleef gegroepeerd en hield stand. De eerste drie punten zijn gehaald.

De tweede wedstrijd was tegen de Black scorpions E1. De tactiek was om hoog druk te zetten en het had meteen effect. Via goed combinatiespel werden vele kansen gecreëerd en er werd scherp afgerond. De ruststand bedroeg een 10-0 voorsprong.

In de tweede helft werd doorgewisseld zodat iedereen speelminuten kreeg. Het spel ging hierdoor meer op en neer. Beiden teams kregen kansen en kwamen tot scoren. De overwinning kwam niet in gevaar en de einduitslag bedroeg 17-2.

Door deze overwinning was het kampioenschap zeker en de doelstelling van het seizoen behaald. Dit is het derde kampioenschap op een rij en is die dag gevierd. Nu rest nog een laatste competitiedag op 26 mei in Arnhem om het seizoen goed af te sluiten.