Afgelopen weekend vond het 4e internationale rolstoelhockeytoernooi van de GP Bulls plaats. 3 dagen lang werd er fanatiek gesport door 14 teams. Hieronder een verslag van Frans van der Heijden (vader van Jules) over ons toernooi.

Elektrisch Rolstoelhockeyvereniging GP Bulls 1 wint groot Internationaal Toernooi in Eindhoven.

Dag 1 de vrijdag.
Het zwaar bezette toernooi wat om de 2 jaar georganiseerd wordt met de kampioenen en nummers 2 of 3 van de 6 sterkste landen van Europa ( België, Denemarken, Duitsland, Italië, Nederland en Zwitserland) ging afgelopen vrijdag 25 augustus van start met in totaal 14 ploegen.
Op vrijdag en zaterdag moesten dus 6 wedstrijden worden gespeeld.

1e wedstrijd was tegen Dolphins Ancona uit Italië. Dit was een zeer goede warming up gezien de uitslag van 10-0. Het verschil met de nummer 3 van Italië en de nummer 1 van Nederland was ook wel erg groot.

2e wedstrijd was meteen een topper van jewelste. De kampioen van Duitsland, Black Knights Dreieich was de tegenstander. Hier zag je meteen tophockey van een wereldniveau. Mooie acties die elkaar opvolgden en het publiek dat met verbazing zat te kijken hoe de mooiste doelpunten werden gemaakt , achter stoel door (pass Dennis vd Boomen) en ook achter stoel door (doelpunt Jules van der Heijden). Een actie die maar weinig spelers kunnen uitvoeren. Einduitslag 6-3 voor de GP Bulls.

3e wedstrijd van de vrijdag was tegen nummer 2 van Italië, Sharks Monza. Ook deze wedstrijd werd ruimschoots gewonnen gezien de uitslag van 13-2. Ook hier lieten de spelers van de GP Bulls weer hele mooie spectaculaire acties aan het publiek zien.
Dag 1 afgesloten met een super gevoel.

Dag 2 de zaterdag.
4e wedstrijd tegen Gidos uit België. Gidos de kampioen van België met bijna het geheel vernieuwde Belgisch nationale team in de gelederen werd gezien als een outsider, maar was tevens titelverdediger aangezien Gidos het Internationale Toernooi 2 jaar geleden gewonnen had door in de finale de GP Bulls te verslaan. De revanche kon genomen worden en dat deden de Bulls uit Eindhoven. De Belgen werden met 5-0 verslagen en wederom werd er uitstekend hockey gespeeld.

5e wedstrijd tegen Munich Animals (nummer 3 van Duitsland) was van een hele andere orde en was een gemakkelijke horde. Het verschil tussen goed en top was hier ook weer zichtbaar gezien de uitslag 10-1 in het voordeel van de GP Bulls uit Eindhoven.

6e wedstrijd tegen Iron Cats , kampioen van Zwitserland was een moeilijke. Iron Cats speelde zeer verdedigend en parkeerde de bus voor het doel. Was erg moeilijk om een gaatje te vinden in de hechte verdediging van de Zwitsers. Zoals zo vaak, als er 1 schaap over de dam is volgen er meer en uiteindelijk een eindstand van 5-1 in het voordeel van de GP Bulls. Resultaat is plaatsing voor de halve finale.

Dag 3 de finales op zondag.
De halve finale moest gespeeld worden tegen Torpedo Ladenburg uit Duitsland (nummer 2 van de Duitse Liga, maar ook de nummer 2 van poule 1). Torpedo Ladenburg is een zeer gerenommeerde tegenstander met enkele Duitse en Zwitserse internationals in hun gelederen en staat al jarenlang aan de top van Europa op clubniveau.

GP Bulls was zeer geconcentreerd en waren goed voorbereid door hun Coach. Ze maakten echt gehakt van de Duitsers , uitslag 8-0 voor de GP Bulls. Alles lukte in deze wedstrijd, maar ook dat dwing je af. Sommige aanvallen werden tot in perfectie uitgevoerd, waardoor de spelers van Ladenburg het nakijken hadden. Finale bereikt.

Tegenstander in de finale moest komen uit de andere halve finale Oriënt Red Bulls uit Denemarken met het hele nationale team van Denemarken in hun gelederen (winnaar poule 2)en Black Knights Dreieich uit Duitsland (2e poule 2).
Na een zeer spannende wedstrijd kwam Black Knights als winnaar met 3-2 uit de bus als tegenstander voor de GP Bulls. De borst kon worden natgemaakt.

Finale:
GP Bulls Eindhoven tegen Black Knights Dreieich. Mooi affiche ook voor het toernooi de kampioen van Nederland tegen de Kampioen van Duitsland.
Black Knights ging voortvarend van start en scoorde mede door miscommunicatie snel de 1-0. Bulls waren gewaarschuwd en maakten meteen binnen de minuut gelijk door Jules van der Heijden op aangeven van Dennis van de Boomen. GP Bulls schakelden meteen in een hogere versnelling en liepen met werkelijk zeer goed hockey uit naar 4-1 (2x Jules vd Heijden op aangeven van Dennis vd Boomen en 1x Dennis van de Boomen op aangeven van Jules vd Heijden). Vlak voor rust komt Black Knights nog terug tot 4-2.
Na wat tactische veranderingen komt Black Knights wat meer in de wedstrijd, maar meer dan een schot op de paal na een weergaloze actie van een Duitse speler komen ze niet. De wedstrijd wordt professioneel uitgespeeld en de winst is binnen. Altijd mooi, winnen tegen een Duitse tegenstander. De overwinning is tot in de late uurtjes gevierd.

Team 2 van de GP Bulls.
Ook het 2e team van de GP Bulls heeft deelgenomen aan dit zwaar bezette toernooi. Tegen de zware tegenstanders uit Europa hadden ze het wel erg moeilijk, maar ook door GP Bulls 2 is uitstekend gespeeld en werd goed partij gegeven. Uitslagen: wedstrijd 1 tegen Leoni Sicani (kampioen Italië) nipt 4-3 verlies., wedstrijd 2 tegen Ruhr Rollers Essen (Duitsland) 6-6 , zeer goed teruggekomen na 3-0 achterstand.
wedstrijd 3 verlies 3-8 tegen Rolling Thunder uit Zwitserland.

Dag 2: hele zware wedstrijden op het programma. 4e wedstrijd tegen Torpedo Ladenburg een maatje te groot gezien de uitslag 11-1 verlies. 5e wedstrijd tegen Somival uit Belgie waren zeker winstkansen met een beetje geluk, maar uiteindelijk een 2-2 uitslag. 6e wedstrijd tegen Orient Red Bulls uit Denemarken was het verschil weer te groot. Uitslag 1-9 voor de Denen.

Op de Zondag, de finaledag speelt GP Bulls voor plek 9-12. De 1e wedstrijd tegen Sharks Monza uit Italië kwam GP Bulls 2 sterk uit de startblokken met 2 doelpunten van Gijs Senders, maar moesten uiteindelijk het onderspit delven met 7-5 tegen de Italianen. Ook de 2e wedstrijd om plek 11/12 tegen Dolphins Ancona werd met 5-2 verloren wat uiteindelijk dus plek 12 heeft opgeleverd voor GP Bulls 2. Alsnog een zeer goed resultaat op dit zeer goed bezette Internationale Toernooi.